Categories
Sin categoría

Resum Drac Novell 2023

Es lliuren els premis del 25è Drac Novell International i el 12è Premi Nacional de Creativitat José María Ricarte

El passat dijous 23 de novembre tingué lloc l’acte de lliurament de la 25a edició dels Premis Drac Novell Internacional, l’únic festival de l’esfera internacional que té per objectiu potenciar el talent i la creativitat dels joves publicistes i comunicadors, i vincular-los amb el món empresarial. Anualment es premien les millors campanyes creades pels joves creatius i, com a novetat, els participants han basat les seves creacions en els briefings reals dels patrocinadors. Enguany ha rebut unes 230 inscripcions si prop de 200 propostes creatives. 

En la 25a edició dels Premis Drac Novell Internacional s’han distingit 11 propostes creatives de joves universitaris: 7 distincions per a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); 2 per a la UIC Barcelona; 1 per a l’Abat Oliba CEU i 1 per a la Universidad de Cádiz.

El Drac Novell Internacional l’organitza el Gremi de Publicitat, Comunicació i Màrqueting i compta amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona. És un festival de referència en els àmbits universitari i empresarial, i així com una plataforma per al reconeixement de l’enginy i la creativitat en la publicitat. Els patrocinadors d’enguany han estat Infojobs, Fotocasa, MiiN Cosmetics, Renfe i Mychef.

Eva Pomares, als estudiants: “Sigueu molt més agosarats”

En el torn d’intervencions, la directora general de Difusió de la Generalitat, Eva Pomares s’ha dirigit als estudiants: “us animo als estudiants que sigueu molt més agosarats en la creativitat actual en el sector. A Catalunya som una referència, però trobo a faltar més valentia”.

Mentrestant, la secretària general de la UAB, Ester Zapater, ha felicitat els estudiants premiats, la majoria de la universitat de Bellaterra. I ha fet un prec dirigit al sector de la publicitat: “us demano que en aquestes campanyes de publicitat tan creatives ens ajudeu a eliminar tots els biaixos de génere”.

Esforç compartit entre el Gremi i la universitat

El degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Enric Marín ha assegurat que el Drac Novell Internacional és “una iniciativa modèlica que connecta el sector amb la universitat” i ha posat en valor la trajectòria que ha tingut Catalunya com a hub de la creativitat de l’Estat espanyol des dels anys seixanta del segle passat.

La presidenta del Gremi de la Publicitat, la Comunicació i el Màrqueting, Laia Rogel ha destacat el paper del festival Drac Novell Internacional dins el sector: “la tasca que fan els estudiants que hi participen és un laboratori i una incubadora d’idees per a les marques, sobretot, perquè gràcies a la mirada dels joves ens ajuda a pensar d’una altra manera”.

La presidenta del Gremi, Laia Rogel, ha reivindicat més que mai el Drac Novell per a “la captació de talent”

Rogel ha reivindicat més que mai el Drac Novell per a “la captació de talent” i el valor que té per als estudiants i futurs publicistes de guanyar-lo: “és el primer de molts, és on comença tot”. La presidenta del Gremi ha agraït l’esforç compartit amb la UAB per aquesta edició del Drac Novell Internacional.

Ponents de recorregut

A banda dels premis, el festival Drac Novell Internacional ha programat un seguit de ponències a l’Aula Magna de la UAB. Hi han participat Beatriz Martín, Chief Digital Office BBD Proximity; Daniel Martínez Tessier, Chief Growth Officer de Team Heretics; José María Ricarte de Gracia, Business and Communication Director en Normmal; Eva Conesa, Parner & ECD. twoelf de Más mujeres creativas i Cinto Ajram, Founder & CEO CA Sports.

Pilarín Bayés i Bizum, Premi Nacional de Creativitat José María Ricarte 2023

La il·lustradora Pilarín Bayés i de Luna i l’empresa Bizum han estat distingits amb el Premi Nacional de Creativitat José María Ricarte 2023, que impulsa el Gremi de Publicitat, Comunicació i Màrqueting. L’acte de lliurament de premis ha tingut lloc a l’Aula Magna de la facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Pilarín Bayés ha rebut la distinció a mans de la presidenta del Gremi, Laia Rogel. La il·lustradora catalana ha agraït la distinció fent un dibuix en el mateix escenari i guanyant-se l’estima del públic assistent. D’altra banda, el director general de Bizum, Angel Nigorra ha posat en valor l’essència de Bizum: “la senzillesa, l’equilibri entre la col·laboració i la competència, i l’usuari, qui ha popularitzat el servei”. Nigorra ha rebut la distinció a mans del degà de la UAB, Enric Marín. Enguany, el Premi Ricarte té una nova escultura, obra de l’escultor Joan Artigas Planas.

“En aquesta edició, el premi torna on va ser casa seva durant més de 30 anys”, ha reconegut el fill de Ricarte

“Encara que Pilarín Bayés i Bizum poden semblar dos actors antagònics, tots dos representen els valors de l’humanisme, la creativitat i la innovació que escenifica la figura de Ricarte”, ha dit la presidenta del Gremi, Laia Rogel.

El degà de la UAB, Enric Marín ha lloat la figura de Ricarte: “el professor Ricarte té un paper rellevant, és el màxim responsable que la UAB continuï sent un referent en l’àmbit de la creació publicitària i és qui ha singularitzat el perfil de la universitat en aquest àmbit”.

En representació de la família de Ricarte, el seu fill, José María Ricarte s’ha felicitat que el lliurament del premi s’hagi celebrat a la universitat. Ricarte ha dit que “en aquesta edició, el premi torna on va ser casa seva durant més de 30 anys” i ha subratllat que “el premi representa els valors del meu pare: la creativitat en estat pur i el pensament lateral”.

El Premi Nacional de Creativitat José María Ricarte és un guardó que ret homenatge a José María Ricarte Bescós (1932-2010), qui fou el primer catedràtic en Creativitat Publicitària de l’Estat espanyol i professor emèrit de la UAB. Els Premis Ricarte distingeixen aquelles persones, institucions, empreses i marques que han fet transcendir la seva creativitat posant-se al servei de l’humanisme, han dignificat l’activitat publicitària, representen una visió àmplia de la creativitat i han construït ponts entre la societat i la Universitat.

Categories
Drac Novell 2021

Resum Drac Novell 2021

El Drac Novell Internacional celebra la seva XXIV edició

L’Associació Empresarial de Publicitat ha celebrat, un any més, el festival adreçat a estudiants de publicitat d’arreu del món, de nou de manera totalment presencial

El Drac Novell Internacional 2021, organitzat per l’Associació Empresarial de Publicitat i l’Universitat Internacional de Catalunya (UIC), celebrat els dies 18 i 19 de novembre al campus universitari de la UIC, ha tornat en un format totalment presencial després de l’edició online del 2020.

L’edició d’enguany ha comptat amb una molt alta participació, amb més de 800 peces inscrites de 28 facultats diferents on 7 campanyes van guanyar l’or en les categories tradicionals: gràfica, campanyes integrals, healthcare, branded content, digital, audiovisual i ràdio. A més del reconeixement, la millor d’entre les campanyes premiades es van endur una beca per un curs a l’Escola de creativitat Complot.

A més, en aquesta edició, InfoJobs ha estat el patrocinador de la categoria 24H, on dos estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona es van endur el premi per la seva proposta d’acció en xarxes socials per demostrar que és el portal d’ocupació més efectiu per trobar feina. 

Ponents d’èxit

Els premis d’enguany han comptat amb la participació de professionals d’èxit del sector amb l’organització de diferents tallers i ponències on els estudiants van poder assistir per aprendre de primera mà els secrets del món de la publicitat i la comunicació. La lliçó inaugural, a càrrec del Director Creatiu de VMLY&R, Víctor Arriazu, va repassar els 10 manaments de la publicitat. Més tard, Sheila Caparrós, Digital Project Manager a Jevnet, va impartir una xerrada sobre com es pot integrar Instagram en una estratègia de màrqueting digital i, finalment, Belén Pueyo, Digital Manager de GestMusic, responsable de les xarxes socials del programa d’èxit Operación Triunfo, va parlar sobre com crear una estratègia digital per un programa de televisió. 

De la mateixa manera, Andrea Mingorance, Arnau Peidró, Doli Castillo, Robert Rabanal i Araceli Escobedo van parlar sobre la digitalització del sector a una taula rodona.

Video resum i fotos a continuació:

Categories
Drac Novell 2021

Palmarés Drac Novell 2021

Podeu trobar totes les peces a la següent llista de reproducció:

Audiovisual

Drac de Plata: Correos Express “Envíos express”
Oliver Marín i Pablo Buendía, Brother Madrid

Drac de plata: Museo Reina Sofia “Nunca el surrealismo había estado tan cerca”
Ana Benetó, The Atomic Garden

Drac de Bronze: Angry Birds “Afina tu puntería”
Ana Belén López i Andrea González, The Atomic Garden

Branded Content

Drac d’Or: Bon Preu “L’altra cara dels tiquets”
Xavier Marquès, Universitat Pompeu Fabra

Drac de Plata: ATMA “Alisando tensiones ATMA”
Oscar Ledesma, Sergi Cervós, Iratxe Bárcena, Complot

Drac de Bronze: Museo del Prado “Estoy hecha un cuadro”
Gonzalo Crespo, Alicia Fundora, Elena Infantes, Complot

Campanyes Integrals

Drac d’Or: IKEA “Aprender a vivir de nuevo”
Jana García, Andrea Gassó, Marc Juncarol, Gemma Lax, Judit Montlleó, Universitat Autònoma de Barcelona

Drac de Plata: Canal Historia “El próximo capítulo es historia”
Mònica Martínez, Brother Madrid

Drac de Bronze: Toy “r” us “La capa antimonstruos”
Kika Espejo, Alicia García Gallo, David Bastante Lopez, The Atomic Garden

Digital

Drac d’Or: Nike “Scroll the streets”
Mónica Martínez, Brother Madrid

Drac de Plata: FreeNow “Safe Now”
Lorenza Arvizu, Rebeca López, Complot

Drac de Bronze: Proyecto Social “SwitchYourTwitch”
Sara Novelle, Casilda López, Broher

Gráfica

Drac d’Or: Vivino “Una historia para cada vino”
Ana Benetó, The Atomic Garden

Drac de Plata: Fiji “Expertos en nada”
Paula Ibañez, Ana Bautista, The Atomic Garden

Drac de Bronze: Loterias y apuestas del estado “Solo un número te separa de tus sueños”
Ana Benetó, The Atomic Garden

Healthcare

Drac de Plata: The Case For Her & Reffinery 29 “In their shoes. Feelings on tour”
Elena Casas, Miami Ad School

Drac de Bronze: Ambipur “Scented Memories”
Pablo García, Brother Madrid

Radio

Drac d’Or: Euromillones “Hay cosas que no compras, pero te las da el dinero”
Ana Hernández, Alejandra Rodríguez, Brother Madrid

Creativitat en 24 hores by InfoJobs

Drac d’Or: “One Minute Challenge”
Ventura Javierre, Pau Dalmau. Universidad Autónoma de Barcelona

Drac de Plata: El labor verdadero.
Edu Prats, Pablo Pérdigo. UIC

Drac de Bronze: #LaCadenaDeVacantes
Helena Lobera, Víctor Araque. Universidad Autónoma de Barcelona

Categories
Drac Novell 2021

Creativitat en 24 hores

Ha arribat el moment de posar a prova la teva creativitat!!! Ha arribat el moment del concurs de Creativitat en 24 hores, patrocinat enguany per InfoJobs.

Vols guanyar una càmera GoPro Hero8, uns AirPods o una targeta regal d’Amazon?

Descarrega el briefing d’InfoJobs i posa’t mans a l’obra!

Recorda: límit per entregar la teva proposta: Demà dimarts 16 de novembre a les 10 h, aquí

Categories
Sin categoría

Cartel Drac Novell 2021

Las alumnas María Grijalba y Paula Torán, de UIC Barcelona, han sido las ganadores del concurso convocado por la misma facultad para la elaboración del cartell del Drac Novell 2021.

El As de la Creatividad es el claim de la imagen de esta edición.

¡Recodad que podéis participar hasta el 27 de octubre!

Categories
Drac Novell 2021

Cartell Drac Novell 2021

Les estudiants Maria Grijalba i Paula Torán, d’ UIC Barcelona, han estat les guanyadores del concurs convocat per la mateixa facultat per l’elaboració del cartell del Drac Novell 2021.

L’As de la Creativitat és el claim de l’imatge d’aquesta edició.

Recordeu que podeu participar fins el 27 d’octubre!

Categories
Drac Novell 2021

Tot a punt pel Drac Novell 2021

“Empresaris, acadèmics, estudiants… Si tots ens proposem que Barcelona torni a ser la capital del món de la creativitat i la publicitat, ho serem!”

Aquestes són les paraules de Rebeca Pardo, degana de la Facultat de Comunicació de la UIC, seu d’enguany del Drac Novell, els propers dies 18 i 19 de novembre.

A ella, a la Rebeca Pardo, l’hem fet quatre preguntes i aquí tens les seves respostes:

Categories
Drac Novell 2020

PALMARÈS 2020

Seguit podreu conèixer quins són els guanyadors de l’edició del Drac Novell 2020. Moltes gràcies a tots els participants i felicitats als guanyadors.

AUDIOVISUAL

OR

Dove – Piérdete en la belleza real
Thomas Acevedo – Iván Camilo Sepúlveda – Universidad Católica de Manizales (Colombia)

PLATA

FlixOlé – Todas las respuestas
Álvaro Gómez, Óscar Saiz – Brother

BRONZE

Correos Express
Nieves López – Brother Madridd
Pantone – Colores que dan la vida
Nieves López, Andrea Meneses – Brother

BRANDED CONTENT

OR

GreenPeace – Plastics due date – Cristina Gil de Gómez Andrés y Carla Calomardo Arriola – Brother Madrid Escuela de Creativos

PLATA

Netflix – El Vecino de Netflix – Nieves López García y Andrea Meneses Salgado – Escuela de Creatividad Brother Madrid

BRONZE

Jeep Jeeplaners – “Marta Noval Sanchez de Toca
Sergio Fernández Mora – The Atomic Garden

CAMPANYES INTEGRALS

OR

Fortnite – InYourSkin – Irene Requena Anaya y Jessica Benavides Román – The Atomic Garden Escuela de Publicidad

PLATA

Ikea – IKEART – Marta Gutierrez & Claudia Tarrio -Escuela de Creativos Brother Barcelona

BRONZE

Plan Internacional – La banda sonora que no se escucha – ANGELA PUJALTE Y MARTA CANO-LUDEÑA – Brother Valencia

DIGITAL

OR

Penguin Random House – The Hidden Classics Cristina Gil de Gómez Andrés, Carla Calomardo Arriola, Marina Gómez Vázquez, Elena Botana Serrano – Brother Madrid Escuela de Creativos
Fundación Acovastta – Alexa turns Tourette – Laura Marquino y Pablo Marinero – Escuela de Creativos Brother Madrid

PLATA

UNWFP – Equal Terms Sergio Gil Mora y Álex Bernabé García – Universidad de Alicante

BRONZE

Apple -The Watch Out – Juan Carlos Ruiz, Javier Bonías Cañada – Brother

GRÀFICA

OR

PLATA

BRONZE

HEALTHCARE

OR

PLATA

BRONZE

Durex – Enjoy protected with Durex – Inés Criado del Rey Arana
Celia Olmos Vicente – UCM y Voxel School

RÀDIO

OR

Ryanair Navidad con -Ryanair – Laura Lazo Cabrerizo, Clara Solé Sinués, Carla Torres Martí – Universitat Autònoma de Barcelona

PLATA

Tinder – El Nuevo Romanticismo – Jorge Lamoneda Yustes y Miriam Alonso Forcén – The Atomic Garden

BRONZE

LEROY MERLIN – Construye lo que tengas en la cabeza – Alba Águila y Carmen Zamora – The atomic garden

CREATIVITAT 24 HORES

OR

PLATA

BRONZE

Categories
Drac Novell 2020

LLIURAMENT DE PREMIS 2020

El Drac Novell International és l’únic festival del món dedicat exclusivament als estudiants de publicitat i comunicació, que uneix l’àmbit empresarial i l’acadèmic.

El festival atorga un reconeixement de creativitat en el món de la comunicació i diversos premis segons la categoria. Aquest any ha col·laborat el Grup Sènia en la categoria de “Creativitat en 24 hores” i com sempre la Escuela Complot premia l’or dels ors dels participants amb el seu GrandPrix Complot.

Un any sense precedents per tothom. Però tots els qui heu participat al Drac Novell ens heu demostrat que la creativitat és mes viva que mai.

Moltes gràcies a tots, estudiants i empreses per participar!

Categories
Drac Novell 2020

PONÈNCIES

TREEDOM

Treedom és l’única plataforma online en el món que permet plantar un arbre a distància i seguir-lo online.

Des de la seva fundació en 2010 a Florència, han estat plantats més d’1.000.000 d’arbres a Àfrica, Llatinoamèrica, Àsia i Itàlia. Tots els arbres són plantats directament per agricultors locals i contribueixen a produir beneficis ambientals, socials i econòmics. Gràcies a aquest model de business, Treedom, a partir del 2014, forma part de les Certified B Corporations, la xarxa d’empreses que es caracteritzen per un alt rendiment ambiental i social.

OHMM

OHMM posseeix una visió multimèdia intrínseca per naturalesa, des de la qual aborda cada necessitat de comunicació. Una manera diferent de treballar els mitjans, enriquint, que té com a resultat solucionis 360è de veritat que s’implanten amb fluïdesa i agilitat.

PUBLICITARIOS IMPLICADOS

Publicitarios Implicados és una associació solidària sense afany de lucre, formada per professionals, estudiants i professorat del món de la comunicació, que dóna suport a microentitats en el desenvolupament d’estratègies de comunicació, màrqueting, publicitat, relacions públiques, etc.

Fundada el 2004 per Richard Wakefield, creatiu i professor de comunicació de la Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull), l’entitat dissenya estratègies de comunicació, crea conceptes i produeix les peces necessàries per a entitats i associacions que no es poden permetre pressupostos en publicitat i comunicació.

ASSOCIACIÓ EMPRESARIAL DE PUBLICITAT

Des de 1926 el col·lectiu d’agències de publicitat s’ha agrupat en una entitat que té com objectiu la defensa i representativitat del sector, el suport professional i empresarial als seus membres i la responsabilitat ètica de la nostra activitat davant la societat.